Luleå Studentguide

Luleå Studentguide

En luleåguide för dig som studerar på Luleå tekniska universitet. KontaktLuleå Studentguide

Är du ny student vid Luleå tekniska universitet?

Här har jag knåpat ihop en checklista på saker som kan vara bra att hinna bocka av innan studiestarten. Okej.. då kör vi!

1. Svara ja till din studieplats så fort som möjligt!

2. … och surfa direkt in på csn.se och ansök om studiemedel och studielån. Ju snabbare du ansöker, desto fortare kommer du få ditt besked.

3. … vilket kan underlätta om du ska söka ett boende. Många fastighetsbolag och andrahandsuthyrare kräver att du visar upp intyg från csn för att säkerställa att du har en inkomst och faktiskt kan betala hyran.

4. Ställ dig i kö hos alla fastighetsbolag du kan hitta som hyr ut studentlägenheter. Som jag nämnt i mina tips om hur du hittar ett studentboende i Luleå, så är mitt råd att ta det första du får och sen var öppen till att flytta under studietiden. Oftast är söktrycket högre under hösten. Här på LTU är det många studenter som flyttar när de ska skriva sina exjobb (då många skriver det i en annan stad), vilket gör att många säger upp sina lägenheter i god tid innan exjobbet startar i januari.

5. Skaffa dig ett användarkonto på ditt lärarsäte och lär känna alla plattformar. Ett tips är att spara ner all information du kan hitta och sen allt föreläsaren lägger upp på i en mapp på datorn eller molnlagring.

6. Slutligen, läs boken Mindset: Du blir vad du tänker av Carol S Dweck.
Kan varmt rekommendera den! Gav mig ett helt nytt perspektiv kring att misslyckas och att ha ett dynamiskt mindset.

 

Sidan uppdateras: 2020-10-17