studentboende

Hur du hittar ett studentboende i Luleå

Har du precis blivit antagen till Luleå tekniska universitet och undrar över hur du ska få ett studentboende? Have no fear! I got you! Här nedan har jag listat alla köer du bör ställa dig i för att öka chansen att få ett boende innan studiestart.

Bostad Luleå
Hyr ut studentlägenheter på bostadsområdena: Professorsvägen, Docentvägen, Kårhusgränd, Kårhusvägen, Vänortsvägen (området mellan Porsögården och Luleå Science Park), Geogränd och Väderleden.

Heimstaden
Hyr ut studentrum och studentlägenheter på området Porsögården.

Studentbostadsservice
Hyr ut studentlägenheter på bostadsområdena:Vänortsvägen, Klintvägen och Laboratorievägen.

Mitt tips är att du gör som jag gjorde och tar det första boendet du kan få. Jag flyttade först till Porsögården (se youtubevideo), bodde där i några månader och flyttade sen vidare till Vänortsvägen (se youtubevideo). Det går alltid att spara köpoäng hos andra fastighetsbolag/köer och sen flytta under studietiden.

Var medveten om att det är högst söktryck vid studiestarten under hösten och brukar släppa kring november/december. Lägst söktryck är det på våren. Tänk på att många utbildningar har sina exjobb i andra städer än Luleå under våren och många studenter väljer därför att säga upp sina lägenheter i god tid innan julledigheten. Håll därför ett extra öga på listan med lediga studentlägenheter under den perioden.

Minst populäraste områdena att bo på är Porsögården och Väderleden pga att de har kokskåp eller delat kök.
Mest populäraste området kallas i studentmun ”gräddhyllan”, vilket är Professorsvägen och Docentvägen då det är låg hyra, bra planritningar, nära till universitet, ICA Porsön och bussförbindelser.

Just nu (2020-08-03) finns det många tomma vanliga lägenheter genom Rikshem på Assistentvägen och Docentvägen med möjlighet till korttidskontrakt då området ska renoveras. Mitt tips är att gå ihop med en annan student och hyr ex. en trea i väntan på att ni får en studentlägenhet (eller bo kvar hela studietiden), då det ännu inte kommit något beslut på när renoveringarna sätts igång. Tänk på att ni måste uppfylla Rikshems kriterier för att få kunna hyra. Kontakta Rikshem och be om att få mer info.

Vill du hyra i andrahand eller ett rum? Sök bland annonserna i facebookgruppen
GeTakÅtEnStudent@LTU.

Övriga boenden
Citysleep
Gammelstads Gästhem
Luleå Bed & Breakfast
Studentbostadsservice andrahandsförmedling 

 

Sidan uppdaterades senast: 2020-08-03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *