Studentlivet i Luleå

Regnbågsallén på Luleå tekniska universitet

Att studera på Luleå tekniska universitet är så mycket mer än att bara sitta med näsan i böckerna. Jag kommer ihåg att dåvarande rektorn, under välkomsttalet på min första dag på universitet, berättade hur viktigt det var att ta tillvara på allt som studentlivet har att erbjuda.
Och det håller jag verkligen med om! Men vad finns det att göra då?

– Engagera dig
Det ger dig möjlighet att inte bara lära känna andra studenter som läser andra utbildningar, men det ger dig också värdefull erfarenhet om du ska söka jobb. Här hittar du en lista på studentföreningar på LTU. Det går också att söka in på en post inom Luleå studentkår eller Teknologkåren ledningsgrupp eller kårernas sektioner. Glöm inte att det också går att starta en egen förening eller projekt inom något du tycker saknas. Den här webbplatsen du besöker just nu var ett sånt initiativ.

Frukost med näringslivet i Luleå
Gratis nätverksfrukost där du har möjlighet att mingla bland företagare, politiker m.m.
Surfa in på luleabusinessregion.se/evenemang för att se när de anordnar nästa träff.

– STUK 
STUK är studenternas vardagsrum och är en plats där du pluggar på dagen och svänger dina lurviga på fredag- och lördagkvällarna. Onsdagar är det pub, där trubadurlagen spelar live-musik. 

Sittning
Det är även på STUK många sittningar anordnas. En sittning är en tillställning där man tillsammans äter en bit mat, sjunger och spexar. På LTU kommer du se att det annonseras om både ful- och finsittningar. På fulsittningar är vilken klädsel som helst tillåten, ja, t.o.m ”ovven”. När det kommer till mat kan det serveras allt från palt till tacos. Vad gäller ditt beteende är fullt ös enda regeln. Stå på stolen, på bordet, på bordsgrannen – och vråla gärna med i sångerna. På finsittningar är det en mer återhållsam approach som gäller. Klädkoden oftast kavaj och cocktailklänning, du äter trerättersmiddag och sjunger fint med i sångerna.

Kontakt

hassgren.m(at)gmail.com

Nominerades till Norrländska Socialdemokratens Gillapris 2015.