Studentlivet

Om det är någonting jag ångrar, så är det att jag inte engagerade mig i studentlivet på campus mycket tidigare än vad jag gjorde. Visst, jag startade den här webbplatsen (som då var en blogg), men det var aldrig riktigt samma sak som att engagera sig tillsammans med andra med liknande intressen.

Istället för att jag rabblar upp precis allt som du kan engagera dig i på LTU, tänkte jag berätta om mitt engagemang på universitetet. Om du vill läsa mer om vad som finns att göra kan du besöka LTU.se under ”Boende och studentliv”

Det första jag engagerade mig i var som förtroendevalda kommunikationsansvarig för Luleå Studenkår. Ska jag vara ärlig så var jag livrädd första veckan. Vad hade jag gett mig in på? Rädslan släppte som tur var efter några dagar då jag blivit mer varm i skorna. Vad jag inte visste då var att det kom att bli det mest roligare och givande året på LTU. Och mina sociala kontakter på campus gick från att bara känna klassen till att knyta flera hundra kontakter. Det jag kommer ihåg extra starkt var när en annan kår på ett annat universitet hörde av sig och ville använda min ”12 anledningar att gå med i kåren”-lista. Det blev kvittot på att det man satt och jobbade så hårt för, inte bara uppskattades av studenterna på LTU, utan även av andra studenter på en annan ort.

Det året inom kåren också fick mig att inse, är att man ska syssla med det man brinner för. Så istället för att satsa helhjärtat på statsvetenskap, började jag läsa fler medie- och kommunikationsvetenskapskurser med fokus på att bli kommunikatör. Så tänk på det. Det du engagerar dig i kan få dig att hitta någonting du i själva verket är mer intresserad av – du vet bara inte om det än!

Åren efter kåren var jag även:
Informationsansvarig för en av kårsektionerna, SNS.
Alto 2 i kvinnokören Embla.
Receptionist under Teknolokårens arbetsmarknadsvecka, LARV.

Om det är något önskar att jag hunnit testat på så är det att vara med i marknadslaget på STUK och Lulespexet.

Mitt tips till dig som är nyfiken på att engagera dig, ta kontakt med studentföreningen/kåren/sektionen och fråga hur deras rekryteringsprocess ser ut. När det väl är dags för en intervju eller att du ska presentera dig. Lyft fram tre saker som du tycker att de borde förbättra och sen hur DU ska förbättra dem. Själv tog jag till det knepet under kårintervjun. Samma knep användes av en tjej som blev invald i Luleå Studentkår året efter mig. Hon presenterade t.o.m punkterna i form av en powerpointpresentation som handlade om hur hon tyckte att campusmiljön kunde förbättras. Våga stick ut och visa att du verkligen vill tillföra något! Om du inte hittar någon information. Då kanske det är bristen på information som behöver förbättras?

Kontakt

hassgren.m(at)gmail.com

Nominerades till Norrländska Socialdemokratens Gillapris 2015.